Toen Lucien Persoon in 1983 deur aan deur loten voor de CM verkocht, werd hem attent gemaakt door een buurman dat er koppel uit de wijk hun gouden huwelijksjubileum zou vieren. Samen met zijn goede vriend en medewijkbewoner Frans Billiet trommelden ze enkele vrijwilligers op om een groot wijkfeest en een stoet te organiseren.

Het feest was een succes en de hechte vriendengroep die hierdoor groeide, vond het leuk om op regelmatige tijdstippen samen te komen om elkaar en de andere buurtbewoners beter te leren kennen. Door de jaren heen kwam er steeds wel een evenement bij. Er wordt  nu  jaarlijks een Sinterklaasfeest, een paasfeest voor de kinderen, een wielerwedstrijd, de Kerststallentocht én Kiekenhaagkermis georganiseerd.

 

DSCF6661In 2000 introduceerde Lucien Persoon het idee om niet alleen een kerststal in huis maar ook een kerststal in de voortuin van zijn huis te plaatsen. Na een  bezoek in Itegem was hij immers onder de indruk van de feeërieke wijk met kerstallen. Samen met het comité kon hij reeds in het eerste jaar 46 families overtuigen om hun voorgevel in  kerstsfeer te brengen met een kerststal aan de voordeur. Wie geen kerststal had, kon er een vragen aan Lucien die ze vol enthousiasme in elkaar timmerde. De kerstbeeldjes kon je zelf kopen maar Lucien kan ook met enige fierheid vertellen dat hij zelf ook kerstbeeldjes in Zellan goot, waardoor vele kalkwitte kersttafereeltjes van de hand van Lucien heel wat kerststallen sier(d)en. 

Mede door de tal van activiteiten en de uitbreiding van tal van vrijwilligers drong een vaste structuur zich op en is het comité op 10 juli 2012 als VZW gefundeerd. De afspraken zijn duidelijk, de financiën transparant en de vzw Kiekenhaag wordt na 30 jaar gedragen door meerdere generaties.

Het doel was, is en blijft :

de nieuwe buurtbewoners welkom heten, de mensen in de wijk en erbuiten een beetje dichter bij elkaar te brengen en een goed gevoel te geven. We proberen ervoor te zorgen dat u zich thuis en niet alleen voelt in onze wijk ...

logo kiekenhaag