Beste vrienden van de wijk Kiekenhaag!

 

 - activiteit afgesloten --

retro 2018 voor 2019Het weekend van 2, 3 en 4 oktober wordt een festijn voor de Koersliefhebbers:

Zaterdag 2 oktober 14.30 h :

36e Grote Prijs Wijk Kiekenhaag : Wielerwedstrijd voor "Elite zonder contract en Beloften"
Start 14.30 h en aankomst aan de feesttent in de Nachtegaalstraat

 Let op : Er is eenrichtingsverkeer tijdens de wielerwedstrijd

 

 

Zondag 3 oktober :

8.00 h : 22e Rally van de Vallende Bladeren - Tocht voor wielertoeristen en recreanten langs rustige landelijke wegen. Vrij vertrek tussen 8u en 10u. Afstanden 25km of 60 km 

Wat is 'Rally van de Vallende Bladeren?'

logo kiekesoage15.00 h : 3e Retrokoers “De Kampioen van de Kiekesoage en nadien optreden. :

inschrijving & wetstrijdreglement 

 Let op : de omloop is een gesloten omloop.

 

Ook een vaste traditie blijft :

Maandag 4 oktober :

9.30 h : Mis voor de overledenen van de wijk Kiekenhaag en omliggende straten:
Daarna kaarting in de feesttent Nachtegaalstraat met gratis tombola.

 

We hopen dat u  - ondanks de beperkte versie van de traditionele wijkkermis - kan genieten van dit sportief weekend: 

op de fiets of langs de weg of bij de feesttent!

 logo kiekenhaag

 

Wij bezorgen alle inwoners van de wijk een mooie affiche van de kermis.

Dank om ze op te hangen voor de venster aan de voorgevel.

 

 

Zo zonnig het vorig jaar was bij de eerste Retrokoers in de wijk Kiekenhaag, zo druilig was het vandaag. 

Opspattend water tegen de gespierde benen en de waterdruppels die langs de helmen het zicht verstoorden,

weerhielden onze dappere helden niet om de koers te trotseren.

De kracht en de moed werd volledig uitgeperst, de gelaatstrekken verraadden de inspanningen

en de supporters gaven het extra duwtje in de rug om de finish te halen.

Proficiat aan "onze" flandriens!

 

 retro 2019 tekst f3retro 2019 tekst f2retro 2019 tekst f1

 

Foto's op de website worden met grote zorg geselecteerd.

Indien u bezwaar heeft bij de publicatie van een foto, gelieve u dit te melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 september 2021

De Rally van de Vallende Bladeren is 22 jaar in het leven geroepen onder voorstel van Luc T. om een fietstocht te organiseren op zondagvoormiddag voor de wielertoeristen en recreanten: een flinke tocht voor een geoefende fietser van 60 km langs rustige landelijke wegen richting het Nederlandse Terneuzen. Wie de vele kilometers nog niet in de benen heeft, kan kiezen voor de afstand van 25 km. Beide parcours zijn volledig afgepijld.
Het vertrek is vrij tussen 8 u en 10 u en de deelnameprijs is voor VVB – leden 2€ en niet VVB-leden 4€. Bij de start krijgen de deelnemers van de 25 km een energieke versnapering; bij de 60 km rit is er een bevoorrading halverwege.
Veel succes !

DVP Retro2018 1DVP Retro2018 2DVP Retro2018 4DVP Retro2018 3DVP Retro2018 5logo kiekesoageDVP Retro2018 6DVP Retro2018 7DVP Retro2018 8DVP Retro2018 9

Foto's op de website worden met grote zorg geselecteerd. Indien u bezwaar heeft bij de publicatie van een foto, gelieve u dit te melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tradities moeten in ere gehouden worden; zo ook Kiekenhaag Kermis editie 2017.

Met veel goesting was het team meerdere dagen in de weer om de grote tent en de hele opstelling rondom het feestterrein op te bouwen.

2017 09 29 22.53.472017 09 29 22.55.12Vrijdagavond startte de herfstactiviteiten met de Grote Avondschieting. Kleurrijke, opgepoetste handbogen sierden de tent. 47 schieters toonden het beste van zichzelf; beheersing en concentratie werden op de proef gesteld.  Zelf jonge schieters (ook meisjes!) bewezen dat deze recreatiesport nog trendy kan zijn. Een pintje hier, een frietje daar; een kaartje leggen én de gezellige babbel dat is het belangrijkste in de wijk Kiekenhaag .... en natuurlijk ook de hoofdvogel afschieten!

        

 

 

De wielerwedstrijd 'Elite zonder contract en Beloften' werd zaterdag gereden op een nat wegdek maar de zon brak door om de winnaar te verwelkomen bij de eindmeet.

2017 09 30 23.48.40Op zaterdagavond tijdens het smulfestijn werden wel tradities gebroken: geen klassieke 'halve kip van 't spit' maar een lekker, romige vol-au-vent mét de knapperige frietjes gebakken door onze inmiddels "meester-frietbakkers"! Ook de gebruikelijke tombola werd vervangen door "De verrassingsstoel". De avond werd opgeluisterd door de band 'Law and Stark and the Slideboppers/Rockabilly'. En gerocked en gedanst werd er!  

 

 

De vroege vogels (zowel deelnemers als de vrijwilligers van de controleposten) waren alweer paraat voor de fietstocht 'Rally van de Vallende Bladeren" op zondagmorgen. Het feestweekend werd afgesloten op maandag met een mis in de voormiddag en een live optreden van Chris&Chris in de namiddag voor onze 55+ers uit onze wijk .

Vaste waarden zowel van activtiteiten als van vrijwilligers maken Kiekenhaag Kermis een blijver. Nieuw én/of jong bloed en verrassende ideeën&initiatieven maken het feestweekend boeiend. Benieuwd wat editie 2018 in petto heeft ....