Van onze reporter uit 2018 : 

Het persoonlijk gesprekje met de Sint is uiterst geheim!


Zaterdag 24 november 2018. Onder een grauw maar droog wolkendek en een waterzonnetje wandelde Sinterklaas begeleid door 2 Pieten het grindpad bij Sonja en Luc op.
2018 006De Pieten hadden al veel gewerkt vannacht want ze zagen zo zwart als roet! Maar de schavuiten waren toch nog steeds welgemutst en deelden koekjes uit aan groot en klein.
De kinderen verwelkomden de Sint met vrolijke liedjes en kloppende hartjes.
Sinterklaas vond de ontvangst geweldig en was in zijn nopjes over de vele mooie tekeningen. Je weet toch, beste kinderen, dat Sinterklaas ALLE tekeningen als behangpapier in zijn huis in Sint-Niklaas ophangt! Hij vertelde ook dat de Pieten grote deugnieten zijn : bij het slapengaan voelde de Sint het kriebelen aan zijn voeten; de sloebers hadden hooi van Mooi-Weertje onder de lakens verstopt!


2018 011Sinterklaas maakte ruim de tijd om alle kinderen persoonlijk op “audiëntie” te nemen, maar wegens de wet op de privacy is dit gesprekje geheim! Ja , ja ook Sinterklaas moet zich aan de regeltjes houden.
De dapperen onder de kindjes gaven aan de Sint hun “tutje” mee en werden met applaus onthaald. Kleine kindjes worden groot. De traditie in de Kiekenhaag om Sinterklaas te verwelkomen bestaat al heel lang en gezellige kinderfeestjes mogen blijven bestaan.


Sinterklaas zette zijn bril af en kondigde aan om afscheid te nemen. De Heilige man is al heel oud maar gaat toch nog niet met pensioen! Hij vind het immers te leuk om de aller-allerbraafste kinderen te blijven bezoeken …ook volgend jaar.


2018 022De Sint stapte wuivend, samen met de Pieten, naar zijn Sint-mobiel. Hij vertrouwde een kapoen nog toe dat het paard Mooi-Weertje de mazelen had, of was het nu de windpokken?


Wat ik wel weet is dat de kapoenen uit de wijk Kiekenhaag tevreden met een zak vol snoepgoed terug huiswaarts keerden. En de mooie tekeningen van de kinderen uit de wijk worden nog met een geschenkje omgeruild.


Tot volgend jaar, Sinterklaasje! Daaa-aag Zwarte Pieten!

 

Bedankt, Sonja en Luc en vrijwilligers van het Feestcomité voor het warme onthaal.

Foto's op de website worden met grote zorg geselecteerd. Indien u bezwaar heeft bij de publicatie van een foto, gelieve u dit te melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . - FOTO'S

(DD24/11/2018)